Hem / Kläder / Paljettklänning

 

Såhär års är det många som är på jakt efter det perfekta plagget till julhelgen och nyårsfesten. Har du ännu inte hittar ditt drömplagg? Du har fortfarande tid på dig att klicka hem plagget online eller leta efter det i affärer på stan. Det gäller bara att komma på vad man ska ha på sig och vad passar bättre under den här mörka tiden på året än något glittrande och gnistrande? Satsa på en topp, en kjol eller en klänning gjord av paljetter! Om du tycker att det blir för mycket kan du satsa på en paljettaccessoar istället.

Gläns på festen i paljetter

Paljettklänningar är mycket populära just nu, i synnerhet under hösten och vintern. En paljettklänning kan kännas svårburen, men passar perfekt till festliga tillställningar där alla ska klä upp sig. En paljettklänning är fint till julhelgen, men också till nyårsfesten. Idag kan du hitta klänningar av detta slag på internet såväl som i butiker i city. Kedjor som H&M, Nelly, Lindex och Gina Tricot har ofta en eller flera paljettplagg. Ett tips är också att spana in utbudet i din närmaste second hand- eller vintagebutik. Där finns det ofta många paljettkläder! Med en sprakande klänning behöver du inte fokusera så mycket på resten av din outfit.

Klä upp eller ned paljettklänningen

Med en paljettklänning kommer du att stå i fokus på festen. Om temat är glitter och glamour kan du kombinera den med en glittrande ögonskugga och ett par klackar i lack. Om du däremot känner dig lite väl uppklädd i paljettklänningen går det också bra att klä ned den. Satsa till exempel på en sparsam sminkning och ett par låga skor. Du kan också välja att dra på en kofta över klänningen, eller varför inte bära den till ett par grövre strumpbyxor? Om klänningen ändå känns för mycket kan du istället välja att införskaffa en väska, ett par skor eller en annan accessoar beklädd med paljetter.