Hem / Okategoriserade / Träningskläder

 

När du tränar är det viktigt att du har bra träningskläder. De kan spela en stor roll i hur bra träningen går. Att springa i ett par tights som bara hasar ner är ingen höjdare. Oavsett om du tränar hemma, ute eller på gym ska du välja kläder som passar träningsformen du ska utföra. Om du fokuserar på styrketräning är det viktigt att ha kläder som sitter bra på kroppen och inte blir genomskinliga när du böjer dig fram eller liknande. När du tränar exempelvis med kettlebells utför du ofta många olika övningar och då vill du ha kläder som fungerar bra att både göra knäböj och svingar i. Du vill inte vara begränsad av kläderna som du har på dig. Om du tränar mycket hemma är kettlebells ovärderliga att ha eftersom du kan utföra så många olika styrkeövningar med en kettlebell. Du kan med fördel ha flera kettlebells i olika vikter.

Välj bekväma träningskläder

Att välja rätt träningskläder är inte helt enkelt idag eftersom utbudet är enormt. När du ska välja träningskläder ska du fundera över vad som är viktigt för dig, vad du ska träna och hur du vill se ut. För att du ska trivas i dina träningskläder är det av största vikt att du tycker att de är bekväma. Prova olika sorters kläder för att hitta de som du tycker sitter bra på din kropp. Fundera över om du föredrar tighta träningskläder som håller saker och ting på plats eller om du hellre vill ha kläder som sitter löst. Förutom att de ska vara bekväma är det en fördel om du tycker att träningskläderna är fina. Då kommer du att känna dig snygg när du tränar.

Materialet har stor betydelse

Det är viktigt att välja träningskläder i ett bra material. Det är en fördel om kläderna kan transportera bort fukt på ett bra sätt så att du håller dig torr och bekväm under hela träningspasset. Bomull är exempelvis inte det bästa materialet att träna i. Det suger upp fukt men kan inte transportera bort den, vilket gör att du snabbt blir kall. Det bästa är att välja träningskläder utifrån träningsform. Det finns kläder som är speciellt utformade för löpning, styrketräning eller crossfit. Då är kläderna konstruerade på ett sätt som passar just den träningsformen.