Hem / Kläder / Foppatofflor

 

Det som i folkmun kallas för Foppatofflor är egentligen en gummisko från det amerikanska företaget Crocs. Redan 2002 så bestämde sig tre amerikanska män för att lansera toffeln, fast då som sko, som skulle vara perfekt att använda på båten. Eftersom den är gjort helt i ett mjukt gummimaterial så är den både bekväm och halksäker. Framgången kom snabbt och skorna från Crocs, med sitt speciella material, spred sig i hela världen.

 

Vart kommer namnet ifrån?
Uttrycket Foppatofflor kom från att den legendariska hockeyspelaren Peter Forsberg började använda skon efter en fotskada. Eftersom skon är väldigt lätt att ta på och ta av, samt har en unik mjukhet och ”studs” så avlastade han sin skadade fot på ett bra sätt. Forsberg insåg snabbt att skon, som ännu inte fanns i Sverige, var en strålande affärsmöjlighet och tog kontakt med företaget. Så småningom så lanserades toffeln även i Sverige och då med Forsberg som ansikte utåt. Toffeln kom snabbt att förknippas med hans person, och ett nytt uttryck vad myntat.Foppatofflor 2

 

Vem använder tofflorna?
Sedan starten så har Foppatofflorna använts av alla möjliga personer i alla möjliga yrken. Då de är så enkla att ta på och ta av så har de blivit ett skönare alternativ till den hårda träskon. Den används även i vården och i yrken där man går eller står mycket. Du kan själv använda skorna om du ska utföra sysslor som är kladdiga eller kräver att du står på fötterna under långa perioder. Om du till exempel ska måla väggarna så fungerar skon perfekt. Om du istället skulle anställa målare i Stockholm för att göra jobbet åt dig, så kanske du får se att också de använder tofflan. Den är nämligen väldigt populär hos olika professionella hantverkare.

 

Efter ett par framgångsrika år så lämnade Peter Forsberg tofflan för att bedriva företagsverksamhet på annat håll. Foppatofflor behåller dock sitt namn hos folket och idag går det även att köpa till små plastsmycken som man kan sätta på. De finns alla möjliga typer av plastsmycken, från Disneyfigurer till blommor och djur. Tofflorna fortsätter även att vara precis lika bekväma och simpla som de var i början.